Magnéziumot, mangánt, vasat, cinket,fehérjéket tartalmaz és még finom is: Edamame

A táplálkozási szokásokat elemző kutatások is azt jelzik, hogy a növényi alapú élelmiszerek fogyasztása folyamatosan emelkedik a jóléti társadalmakban. A hagyományos, jól ismert hozzávalók mellett egyre több egzotikus gyümölcs, zöldség, gabonafélék és hüvelyesek kerülnek a piacra, mint például az Edamame.

Legendás retró édesség: a Negro

Dreher Antal a húszas években úgy döntött, hogy bővíti tevékenységét, és Kőbányán édességgyárat alapított. Az üzem története szerint olasz munkások is dolgoztak itt, köztük Pietro Negro is. Véletlennek köszönhetjük. A mester véletlenül egy különleges cukorkát készített, amikor a keménycukrok maradékait próbálta újrahasznosítani, de a várt szilárdság helyett ragacsos masszát kapott. Ezt ánizzsal és mentollal keverte, […]

Fenyőrügy – az Influenza Természetes Ellensége

Ahogy beköszönt a hűvösebb időszak, Magyarországon egyre inkább terjed az influenza, különösen a legkisebbeket érintve. A gyógyszerek mellett a nyákoldók, vitaminok és antibakteriális szerek is segíthetnek a gyógyulásban. Jó hír, hogy mindezeket természetes forrásból, a fenyőrügyből is nyerhetjük! Bár a jelenlegi szezonra már elkészültünk a gyűjtéssel, a tavaszi szüretre érdemes felkészülni!

vanília rud

Fűszer, amely nemcsak ízével, hanem történetével is lenyűgöz: vanília

A világ egyik legkedveltebb fűszere a vanília, amely nemcsak ízével, hanem történetével is lenyűgöz. Bár a vanília vagy aromája szinte minden otthonban megtalálható, kevesen tudják, hogy ez a különleges íz egy apró, ámde rendkívül fontos felfedezés eredménye.

Bajai, tiszai vagy korhely halászlé kerüljön az ünnepi asztalra?

Már az 1800-as években is A halételek, különféle hallevesek több évszázados hagyományokkal bírnak, de a klasszikus halászlé, ahogy azt Horvát Dezső gasztronómiai szakíró is megjegyzi, az őrölt pirospaprika elterjedésével, a XVIII–XIX. század fordulóján alakult ki. A halászlé receptje először Németh Susánna 1835-ben Kassán megjelent “Nemzeti Szakácsné” című könyvében található:„E’ végre többféle halat meg kell tisztítani, […]