Munkajogi, versenyjogi és adatvédelmi online rendszert fejlesztett a Wolters Kluwer Hungary Kft. és a PTE

Egyetem

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) munkafolyamataihoz nyújt támogatást az a digitális ökoszisztéma, amelyet a Wolters Kluwer Hungary Kft. a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen fejlesztett állami támogatással – tájékoztatta a társaság az MTI-t hétfőn.

A vállalkozások számára információkat, szoftvermegoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó fővárosi cég közleménye szerint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal alapjának 646 millió forintos támogatásával zajló projekt keretében “okos munkajogi ökoszisztémát” dolgoztak ki.

A Révkalauz nevű online elérhető rendszer vállalati környezetben könnyen és hatékonyan alkalmazható automatizált szerződéskötési folyamatokat, iratmintákat, belső szabályzattárak létrehozását segítő információkat kínál a megrendelőknek.

A kifejlesztett rendszer a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok monitoringja, illetve a jogszabályi környezet változásaihoz kapcsolódó munkafolyamat modellezésében is segíti a hazai kkv-kat.

A versenyjogi kérdések kapcsán a program a megfelelési vizsgálat kritériumrendszerén, bejelentések kezelésére vonatkozó belső eljárásrenden túl olyan irányelveket, belső szabályzatokat és képzéseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a versenyjogi megfelelést – ismertetik a közleményben.

A mintegy nyolcvan embert foglalkoztató Wolters Kluwer Hungary Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2023-ban 3,596 milliárd forint nettó árbevétel mellett 972 millió forint eredményt ért el, míg egy évvel korábban 3,419 milliárd forint bevételt szerzett, és 577 millió forint profitot termelt.