Mivel érdemes fogyasztani a gineket?

Több ezer gin koktél létezik, azonban a koktélok java részét a specifikus gin teszi egyedivé. A ginből kevert martini, számtalan másfajta italnak is az alapja, ahhoz azonban, hogy tökéletesen legyen elkészítve tűpontosan követni kell a receptet, a gin keverési leírásokat. A Martini szépsége az egyszerűségében rejlik. Van aki szerint csak keverve jó, míg mások a […]

A pálinka története

A pálinka története a VIII. században kezdődött arab tudósok fejlesztették ki. A tulajdonképpeni lepárlás, mint technológia feltalálásával és ismertté válásával kezdődött és a lepárlási folyamatba nagyon valószínű, hogy a hűtés fázisa is beletartozott. Ami a magyar eredetet illeti, az első hazai utalás az égetett szeszes italra, a XIV. század elejére vonatkozóan található. A pálinka megnevezés […]

Félszáz programmal rendezik meg a Medvehagyma Fesztivált Orfűn

 Családi és gyerekprogramokkal, workshopokkal, kézműves ételekkel és italokkal várják a látogatókat az idei Medvehagyma Fesztiválon a hétvégén, Orfűn. A jellegzetes, a Mecsekben bőven termő gyógynövény köré épülő rendezvényt 18. alkalommal tartják meg szombaton és vasárnap.

Bocuse d'Or 2023 magyar csapat

Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai

Kötetben is megjelennek a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen indult magyar csapatok fogásainak receptjei, illetve azok újragondolásai a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában – mondta el Dalnoki Bence séf hétfőn Budaörsön, ahol Nyikos Patrik commis-val együtt mutatott be válogatást a Bocuse d’Or idei világdöntőjén készített fogásaikból.

Elegáns karácsonyi ajándék szeretteinknek és üzleti partnereinknek a Waterdroptól

Van egy jó hírünk az olyan elegáns és hasznos ajándékokat keresőknek, amelyeknek mindenki örülhet, bátran lehet őket ajándékozni barátoknak és ügyfeleknek egyaránt. A Waterdrop SNOW kollekciója és karácsonyi csomagja valódi segítség az adventi rohanásban, amely ráadásul személyre szabható.