Megkezdődött a villányi borvidék jellegzetes kékszőlőfajtáinak szedése

Megkezdődött és várhatóan október második felében fejeződik be a jellegzetes kékszőlőfajták szüretje a villányi borvidéken, ahol a termés mennyisége várhatóan átlagos, minősége viszont kiváló lesz – közölte a csaknem 2400 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára az MTI-vel.

Két év kihagyás után ismét nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót rendeznek Villányban és Pécsen

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a fajta népszerűsítésére hivatott Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt és kóstolófesztivált április 22-én és 23-án Villányban és Pécsen – közölték a szervezők az MTI-vel.

Bocuse d’Or – Hamvas Zoltán: nagyon erős csapatok versenyeznek ma

Nagyon erős a Bocuse d’Or szakácsverseny kétnapos, budapesti kontinensdöntőjének csütörtöki mezőnye; a magyar csapattól szép eredmény lesz, ha az esti eredményhirdetésen az első öt között végez – mondta el az MTI-nek a helyszínen a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, az idei versenyzsűri tagja.

Bocuse d’Or – Florent Suplisson: a magyar gasztronómia hatalmasat fejlődött

Óriási fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi években, a közép-európai régió séfjei rövidesen a legjobbak között követelhetnek maguknak helyet – mondta el a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének első napján Budapesten a versenyt szervező GL Events gasztronómiai rendezvények igazgatója.

Csak minden negyedik ember változtat kávézási szokásain az ünnepek alatt egy elemzés szerint

A magyarok többsége ugyanannyit és ugyanúgy kávézik az ünnepek alatt, mint az év során bármikor, ugyanakkor a válaszadók 16 százaléka ebben az időszakban többet, míg 7 százalékuk kevesebbet kávézik – derül ki a Costa Coffee és a GKI Digital közös, az év végi kávéfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből.