A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat – közölte a pincészet csütörtökön az MTI-vel.
A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet – írták.
A díjazott a közlemény szerint szimbolikus jelentőségűnek tartja a díj elnyerését, amelyet az elhivatottságuk visszaigazolásának tekint. Kiemelték továbbá, hogy 2024-ben minden jelentős szakmai elismerést villányi borászok kapták, hiszen Günzer Tamás az Év Bortermelője lett, Bock József pedig Életmű Díjat kapott.
A Gere Attila Családi Pincészet a honlapján olvasható bemutatkozó szerint 75 hektáron gazdálkodik. Hektáronként 7200 tőkét művelnek a vörösbortermelésre kiválóan alkalmas területen, amelyen 2010 óta organikus gazdálkodást folytatnak, a pincészetben az erjesztéshez kizárólag saját élesztőtörzseket használnak.
Kezdőkép: illusztráció.