Eltévedt két kisfiú Fancsikán, később előkerültek

Helyi hírek

Kutyát sétáltatni indult szombaton két bánki kisfiú, de eltévedtek. A rendőrség nagy erővel kereste őket, szerencsére nem esett bajuk.

A rendőrségre délután érkezett a bejelentés a két kisfiú eltűnéséről, a szülők jelentették be, hogy nem tudják, merre vannak a gyermekeik – olvasható a dehiren. Mivel a két fiú Debrecen-Bánkon lakik, ezért a rendőrök nagy erőkkel keresték őket a környéken. A kutatáshoz kutyákat is bevetettek, valamint polgárőrök is besegítettek, 20-22 polgárőr vett részt a munkában. Egy horgász a nap folyamán látta őket a kutyával együtt a Fancsika 1-nél. A keresésbe több település rendőrkapitánysága is bekapcsolódott, a tavak környékén rendőrautók járőröztek. Összességében több százan kutatták a nyomokat.

Információink szerint a két fiú este negyed tíz körül előkerült, úgy tudjuk, bementek egy tanyára segítségért. Onnan értesítették a szülőket és a rendőrséget. Mindketten épségben vannak, nem esett bajuk. Egyelőre nem tudni, merre jártak, de valószínűleg kutyasétáltatás közben eltévedtek, s ezért nem tudtak hazamenni. Úgy tudjuk, a rendőrség bekísérte a fiúk édesanyját a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták az asszonyt.