Áprilisi ajánló.
április 8 – 10. Mangalica napok
Helyszín: Kossuth tér (Tel.: 52/412-250)
április 15. 19.00 Egri ízek a Barabás Étteremben
A debreceni Barabás Étterem vendége az Egri Borvár – Tóth Ferenc pincészete
Helyszín: Barabás Étterem (Vár u. 11., Tel.: 52/502-220, 52/502-231)
április 16. 19.00 Gere Tamás és Zsolt Pincészetének Borvacsorája
2012 után újra Debrecenben Gere Zsolt, aki bemutatja és kóstoltatja a borokat !
Az alábbi borok kerülnek kóstoltatásra :
Comis 2015 ( Aperitif )
Rosé Cuveé 2015 – Lazac tatár friss kerti salátákkal
Pinot Noir 2013 – Cékla consommé kacsa fásgaluskával
Páratlan 2013 – Levendulás sertés szűzérmék római köményes répakrémmel, grill cukkinivel és kápia paprikával
Cabernet Sauvignon 2013 – Tűzdelt marha fehérpecsenye Cabernet mártásban, vargányás burgonyapürével, fűszeres burgonya koronggal és grillezett vargányával
Villányi Franc Válogatás 2011 – Equadori csokoládés brownie sajtkrémmel és erdei gyümölcsökkel
Az est végén megleptés bor !
Helyszín: Hotel Platán (Somlyai u. 10.. Tel.: 52/537-700 )
április 23. 18.00 Legendák Éjszakája
A Legendák Éjszakája élményvacsora lesz, melynek keretében legendás debreceni séfek: Boros László, Fábián András és Fehér Gábor utánozhatatlan finomságait kóstolhatják meg az érdeklődők.
A legendák:
Boros László
Chef – Venesz – díjas Mesterszakács (Szabadság Étterem, Aranybika Szálloda, Hungária Étterem, Városháza Étterem)
Fábián András
Chef – Mesterszakács (Szabadság Étterem, Hungária Étterem, Pulykakakas Étterem, Cívis Hotel)
Fehér Gábor
Chef – Mesterszakács (Aranybika Szálloda, Csillag Étterem, Lucullus Étterem)
A menü:
„Ízelítő három alapanyagra”
Zsírjában dinsztelt kacsamáj almával,
Borjú tatár friss rozmaringgal,
Füstölt pisztrángpástétom omlós tésztán, zöldségek, saláták, vajas pirítós
Tárkonyos bárány raguleves kapros túrógombócokkal
Mangailcaszűz sajtos gombakalappal, kakukkfüves merlot mártással
Szalonnában sült szarvasgerinc aszalt meggyraguval, mandulás brokkoli pudinggal, apró vajas burgonyákkal, „három répával”
Desszert kóstoló
Somlói gombóc, diókocka sajtos vaníliakrémmel és karamellmártással, eperkrém kehelyben
Helyszín: Hotel Lycium (Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/506-600)
április 30. 15.00 – 18.00 Sára, A Kemence – Kemencés Nap
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Háza (Szabó Kálmán u. 68., Tel.: 52/535-166)
A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.
4024 Debrecen, Piac u. 20.
Tel.: 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu
www.iranydebrecen.hu
facebook.com/iranydebrecen