Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki veszélyjelzést Hajdú-Bihar megyére

Helyi hírek

Az éjszaka hátralevő részében az északkeleti, északi országrészben húzódó konvergens zóna, illetve vele együtt a záporos, zivataros gócok fokozatosan kivonulnak az országból – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mindeközben újabb zivatarok alakulhatnak ki a déli, délnyugati tájakon, amelyek fokozatosan átterjedhetnek az Alföldre, akár kisebb rendszer(ek)be is szerveződhetnek. Legkésőbb a keleti, északkeleti határvidéket érhetik el, arrafelé még a hajnali, reggeli órákban is előfordulhat villámtevékenység. Az erősebb gócokat elsősorban intenzív csapadék (helyenként akár rövid idő alatt >10-20 mm), átmeneti szélerősödés kísérheti.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki Hajdú-Bihar megyére is a zivatar és felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat) veszélye miatt.

Pénteken az északkeleti országrészben többfelé, másutt csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbira napközben az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély.

A többfelé élénk, néhol erős délnyugati szél a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.