Szeged, Tavasz utca, felújítás, Binszki József, aszfaltozás, lezárás

Folytatódik a Tavasz utca felújítása

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, 2024 februárjában elkezdődött a Tavasz utca első szakaszának felújítása, a Kossuth Lajos sugárút és a Zákány utca közötti szakaszon. Az önkormányzat 33,6 millió forint értékben végeztette el a munkát a baksi Bali-Ép Building Kft-vel, akik 230 méteren felmarták a régi burkolatot, aszfaltoztak és süllyesztett szegélyt helyeztek el az út mentén. A felújítás első része májusra be is fejeződött. A felújítás folytatásáról Binszki József, Szeged alpolgármestere a helyszínen ismertette a sajtó munkatársaival a részleteket. 

A folytatásra kiírt közbeszerzési eljárást a szegedi Norbo-Ép Kft. nyerte meg. A Zákány és a Körtöltés utca közötti szakaszt 285 méteren 56,5 millió forint értékben újítják fel. Mint az előző szakaszon, ezen is felmarják a régi burkolatot, aszfaltoznak és ugyancsak szegélyeket helyeznek el az út mentén. A munkálatok várhatóan augusztus közepén fejeződnek be.

A felújítás időszakosan zajjal, porral, forgalmi korlátozásokkal jár. A szegedi önkormányzat az arra járók türelmét kéri.

Az alpolgármester kiemelte: az ország rossz gazdasági helyzete ellenére továbbra is töretlenül fejlődik az összefogásnak köszönhetően. Az idei évben minden korábbinál nagyobb összeg, 3 milliárd forint áll rendelkezésre útfelújításokra. Így minden városrészben fontos útvonalakat tudunk korszerűsíteni.

Ismertette: a körzetben az önkormányzat az utóbbi időben felújította a Széchenyi tér sétányainak aszfaltját, elkészült a Lechner tér első szakasza, a Bartók tér, az Aradi vértanúk tere és az Árvízi emlékmű környezetét. Emellett felújítatta a szegedi önkormányzat a Fekete sas, a Mérey, a Vidra és a Török utcát – ezeken a helyszíneken közműrekonstrukció is történt (távhő-, illetve vízvezeték).

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette