Szeged, május, időjárás, napsütés, eső, zápor, zivatar

A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő

Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tömeg

KSH: többen élnek az agglomerációban, nőtt a lakások száma és mérete

A tavaly őszi népszámlálás adatai szerint a nagyvárosok népessége általánosságban csökkent, vonzáskörzetüké azonban jellemzően gyarapodott, nőtt a lakások száma és mérete is, egy lakásra pedig kevesebb lakó jut – közölte Kovács Marcell, a népszámlálás projektvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szeged, május, időjárás, napsütés, fiatalok

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején

Csapadékosabbá válik az időjárás a elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, […]

Szeged, május, időjárás, napsütés, fiatalok

Meteorológia: csapadékos és átlag közeli hőmérsékletű volt a tavasz

Az idei tavasz középhőmérséklete az átlag körül alakult, de az évszakban több, az átlagnál jóval hűvösebb, illetve néhány melegebb időszak is előfordult. A csapadékos telet követően tavasszal is a szokásosnál több csapadék hullott, országosan mindhárom tavaszi hónapban több csapadék esett, mint a sokéves átlag – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki elemzésében.

Orbán: májusban és júniusban már határozottabban eshet az infláció

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot

Brüsszelből azt javasolják, hogy “lényegében tegyük tönkre” a magyar gazdaságot, az embereket, a családokat, a nyugdíjasokat. Amit kérnek, az megszorítás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

ősz, időjárás, napsütés

Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet az első nyári hétvégén

 Néhány Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet az első nyári hétvégén, de így is sok napsütés és kevés csapadék várható. A szél olykor élénk, néhol erős lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.