Tíz kiscicát akart iratok nélkül az országba csempészni egy külföldi férfi

Ország

Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bíróság elé állítja azt az ukrán állampolgárt, aki a határon szolgálatot teljesítő pénzügyőrt akarta megvesztegetni.

A pénz felajánlásával a 40 éves férfi azt akarta elérni, hogy a pénzügyőri szolgálatot ellátó őrmester a kötelességét megszegve, tegye lehetővé belépését az Európai Unió területére, annak ellenére, hogy a gépkocsiban vele együtt utazó kisállatok nem rendelkeztek a szükséges dokumentumokkal.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. május 6-án a férfi belépésre jelentkezett a Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen, ahol az ellenőrzés során a pénzügyőr észlelte, hogy a négy hónapnál fiatalabb állatok beléptetésének feltételei nem állnak fenn.

A pénzügyőr közölte a férfival, hogy mivel nem rendelkezik az illetékes hatóság által kiállított, megfelelő adattartalmú állat-egészségügyi bizonyítvánnyal valamennyi állat tekintetében, nem léptethető be Magyarország területére. Ekkor az elkövető könyörögni kezdett, hogy ne fordítsák vissza, majd azért, hogy a hivatalos személy jogszabályi kötelezettségét megszegje, az egyik kisállat útlevelébe rejtve 200 eurót adott át a pénzügyőrnek.

A vesztegetési pénzt a pénzügyőr nem fogadta el, majd a férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Az őrizetbe vett férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Az ukrán férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, ügyében a Nyíregyházi Törvényszék – telekommunikációs eszköz alkalmazásával – a mai napon dönt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.