Azonnal a tolvajok után eredtek

Rendőrség

A berettyóújfalui rendőrök őrizetbe vettek egy 18 és egy 19 éves fiút, akik a gyanú szerint egy gépkocsiból elloptak egy táskát.
Egy férfi 2015. január 18-án 13 óra 30 perc körüli időben Suzuki típusú személygépkocsijával vendégségbe érkezett Berettyóújfalu, Táncsics Mihály utcában lakó ismerőséhez. Néhány perc elteltével a 61 éves szeghalmi férfinak az ismerőse szólt, hogy látott két fiút a kocsija körül sétálni, majd benyúltak a jármű utasterébe, ahonnan kivettek egy táskát és azzal elmenekültek.

A sértett és vendéglátója azonnal az ismeretlen tettesek után szaladtak, akiket utolértek és a sértett számon kérte őket. A férfi vissza akarta kapni tőlük a táskáját a benne lévő pénztárcájával, melyet az egyik fiú a készpénz kivételével visszaadott, társa azonban el tudott szaladni.

Az esetről a vendéglátó telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A helyszínre érkező járőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a városi rendőrkapitányságra előállították a sértett és ismerőse által visszatartott 19 éves zsákai lakost. A rendőrök V. Sándor társát, a 18 éves püspökladányi lakost is azonosították, aki miután megtudta, hogy a rendőrök keresik, önként feladta magát a városi rendőrkapitányságon. A nyomozók V. Sándort és Sz. Istvánt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság velük szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.