Egymillió forintot csalt ki újdonsült szerelmétől egy debreceni nő

Rendőrség

Egy férfi tett feljelentést 2020. szeptember 16-án arról, hogy egy nő közel 1 millió forintot csalt ki tőle. A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 29 éves debreceni nőt. A nyomozás adatai szerint a sértett egy társkereső oldalon ismerkedett meg a gyanúsítottal. Először csak üzeneteket váltottak, később már telefonon is beszéltek, és egyre több dolgot tudtak meg egymásról. A nő elárulta a férfinak, hogy válófélben van, azonban azért nem tud elköltözni, mert nincs pénze kifizetni a férjét a közös lakástulajdonból.

A férfi segíteni akart a gyanúsítottnak, ezért átutalt neki 200 ezer forintot. Ezt követően azonban a nő különféle indokokat talált ki azért, hogy még több pénzt tudjon kicsalni tőle. Ugyan ismerkedésük továbbra is csak a telefonbeszélgetésekben merült ki, a férfi mégis összesen közel 1 millió forintot utalt a számlára, egészen addig, amíg egyik napról a másikra el nem tűnt a nő. Próbálta az interneten elérni, telefonon hívni, de a gyanúsított többet nem vette fel vele a kapcsolatot.

A feljelentést követően a rendőrök kiderítették, hogy a nő már a társkeresőre se a saját adataival regisztrált. Álnevet használt, a képeit is az internetről töltötte le, de még a kora sem volt valós.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2020. szeptember 21-én hallgatták ki gyanúsítottként a helyi nőt, aki részletes beismerő vallomást tett. Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.