Bíróság, kalapács

Gyermekével szemben követett el szexuális erőszakot

Rendőrség

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta annak a vádlottnak a büntetését, aki kiskorú gyermekét szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette.

A 49 éves férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban, amelyből 2006-ban született gyermeke. 2008-ban az élettársi viszony megszűnt, az apa csak alkalmanként látogatta a gyereket. 2016-tól a látogatások gyakoribbá váltak, és a sértett is hosszabb időszakokra a vádlottnál tartózkodott. A látogatások, találkozások alkalmával a vádlott éveken át rendszeresen végzett a sértettel szexuális cselekményeket.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat – a vádnak megfelelően – 2022. júniusában szexuális erőszak, szexuális visszaélés, valamint vérfertőzés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 13 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása iránt fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletében az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést helybenhagyta, megállapítva, hogy a vádlott e büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.