Ismét megrendezi hagyományos pályaválasztási fesztiválját a PTE

Egyetem

Az intézmény minden kara bemutatja képzéseit, továbbá előadásokkal, workshopokkal várják az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúrfeszt elnevezésű pályaválasztási rendezvényén, október 11-én – tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Közleményükben azt írták: idén is “egyedülálló programokkal, lenyűgöző bemutatókkal és felejthetetlen élményekkel” települ ki a PTE mind a 10 kara és az egyetem húsznál is több partnere a pécsi Expo Centerbe.

Az “Irány a PTE! Kultúrfeszt” keretében megszerezhető minden fontos információ, ami a sikeres felvételihez szükséges lehet, számukra “irányokat, életpályautakat mutatnak (…) oktatók, hallgatók segítségével” – idézték a kommünikében Győrffy Zoltánt, a PTE kapcsolati igazgatóját.

A rendezvényen lesz munka- és pályaorientációs tanácsadás, pályaorientációs kiscsoportos tréning, grafológiai tanácsadás, de fellép többek között a PTE PEAC Cheerleading szakosztálya is, az ETK Jazz Dance csapata, csakúgy, mint több tehetséges PTE-hallgató is néhány énekes számmal. Természetesen nem maradhatnak el a hagyományos kari bemutatkozó előadások sem, a PTE mind a 10 kara előadást tart majd az érdeklődőknek, 20-25 perces intervallumokban.

A részletes program megtalálható az esemény internetes oldalán, a https://pte.hu/hu/felveteli/palyavalasztas/irany-pte-kulturfeszt webcímen, ahol folyamatos friss információkat közöl az egyetem a rendezvényről, a regisztrációs lehetőségekről.