Dunai Tamás

Két temetése lesz Dunai Tamásnak

Bulvár

A Jászai Mari-díjas színművész februárban hunyt el. Utolsó kívánsága szerint két helyre is eltemetik őt.

Dunai Tamás első temetésére március 29-én Budapesten került sor, de a hamvai egy részéből Mohácsra is visznek, ugyanis a színész annyira szerette a baranyai települést, hogy ott szeretett volna örökre megpihenni.

Mohácson is búcsút veszünk tőle, részben az ő korábbi kívánsága alapján, részben a máig Mohácson és környékén élő családtagok kérésére. Mivel díszpolgári címet kapott ott korábban, a város vezetése is képviselteti majd magát

– nyilatkozta a Blikknek Dunai Tamás egyik családtagja a mohácsi temetésről, amiről azt is elmondta, nem sokkal azután rendezik meg, hogy március 29-én délelőtt a pesterzsébeti temetőben szűk családi körben, néhány közeli barát részvételével már elbúcsúztak a február 22-én elhunyt színművésztől.

Dunai Tamás nagyon szerette Mohácsot. Édesapja, Dunai Nándor is ott született, egyike volt azoknak, akik 1956-ban a jeges dunai árvíz idején az emberek életét mentették ott, de Dunai Tamásnak is felejthetetlen emlékei vannak a településről, hiszen ott élt fiatalkorában, ott érettségizett, ott volt először szerelmes. 2016-ban díszpolgári címet kapott Mohácstól.