Keresztes Ildikó

Otthonba adta édesanyját Keresztes Ildikó

Bulvár

Az énekesnő élete egyik legnehezebb döntésén van túl: szociális intézménybe adta demenciával küzdő édesanyját.

Keresztes Ildikó a hot! magazinnak árulta el, hogy édesanyja állapota nagyon kettős. Bár fizikailag a korát meghazudtoló állapotban van, elmúlt már 83 éves is, de még mindig nagyon aktív. A demencia azonban a mindennapokban sok nehézséget okoz számára.

Meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: elhelyeztem őt – a már korábban vele élő, rokkantnyugdíjas nagynénémmel együtt – egy szociális intézményben. Nem várhattam tovább az ő biztonsága és a saját nyugalmam érdekében

– nyilatkozta az énekesnő, szavait a Blikk szemlézte. Keresztes Ildikó úgy gondolja, nem szabad megvárni, amíg egy súlyos baleset elengedhetetlenné teszi a lépést, és arra is kellett gondolnia, hogy úgy kerüljenek egy új helyre szerettei, hogy meg tudják szokni és idővel jól érezzék ott magukat. Az otthon, ahol idős rokonait elhelyezte, mindössze 10 percre van tőle, így sűrűn meg tudja őket látogatni, sőt, az otthon lakói számára már koncerttel is kedveskedett.

Az énekesnő nehezen fogadja el, hogy édesanyja, a család motorja lerobbant. Már háromszor menekült meg a halál torkából, a demenciával való küzdelemben pedig úgy tűnik, vesztésre áll. Szerinte beszélni kell erről a nyilvánosság előtt is, mert azt vette észre, hogy ez még mindig tabutéma, pedig egyre több demens ember él közöttünk és nem dughatjuk homokba a fejünket.