Kurta Zsuzsa

Kurta Zsuzsa lett az idei konyhafőnök

Bulvár

Péntek este minden eldőlt: az erdélyi Kurta Zsuzsa nyerte az RTL-en futó A Konyhafőnök című gasztroverseny idei, 10. jubileumi évadát.

Nagy utat tett meg Romániából Zsuzsa: korábban egy gumiműhelyben kereste a kenyerét, az eredeti szakmája pedig fotós, de jelenleg egy kisboltot vezet a fővárosban – írja a Blikk a győztesről. Zsuzsa a lapnak elmondta, az unokahúga küldte be a jelentkezését a műsorba, először nem is akarta neki megengedni, végül belement a dologba, mert úgy volt vele, tanulhat valamit. Azt álmaiban sem hitte, hogy meg is nyerheti a műsort, pedig gyerekkora óta tud főzni.

Hárman voltunk testvérek, és gyerekként nem volt olyan, hogy kedvenc kaja. Még a kenyér is ki volt porciózva. Szegények voltunk, de mindig volt mit enni. Amikor hazaértünk az iskolából, ki volt írva egy cetlire a recept, az alapján főztünk. Egyszer, amikor nem volt kiírva, akkor készítettem a családnak krumplipürét csirkemájjal

– mesélte a lapnak Zsuzsa, aki példaképének tekinti Sárközi Ákos séfet, ennek ellenére végül Rácz Jenő csapatába került A Konyhafőnökben. Nem bánta meg, hogy így alakultak a dolgok, mert attól félt az elején, hogy az Ákos miatti csodálata akár a teljesítménye rovására is mehet. Így viszont nem volt előtte akadály, tehetsége napról napra egyre jobban kibontakozott, végül pedig ő nyerte meg A Konyhafőnök 10. évadát és az ezzel járó 10 millió forintot. S hogy mire költi?

Van egy élelmiszerboltunk, ahol egyharmad tulajdonrészem van. Négy napot szeretnék foglalkozni a bolttal, kettőt pedig a gasztronómiával. Ha a Jóisten engedi, akkor egy napot pihenek, de ha nem, az sem baj

– árulta el jövőbeli terveit Kurta Zsuzsa. Amióta kiderült, hogy szerepel A Konyhafőnökben, megnőtt a boltjuk forgalma, most, hogy meg is nyerte azt, valószínűleg még több vásárlóra számíthatnak, így unatkozni biztosan továbbra sem fog.

Fotó: Facebook/A Konyhafőnök

“Mennyire proli” – Kőgazdag Filip megnézte, mi van a Balaton Sound VIP részlegén túl