Röntgen

Digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán

Egy 932 millió forintos pályázat részeként beszerzett új digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán, amelynek köszönhetően a hasonló fekvőbeteg-ellátó egységek közül a pécsinek lett a legmodernebb radiológiai részlege Magyarországon – tájékoztatta az Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-t.

Államtitkár: a pécsi egyetem országos hivatkozási ponttá vált a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) országos hivatkozási ponttá vált a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban: az intézmény számos innovációt indított el és fejlesztéseket generál azok segítségével – közölte a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, a baranyai megyeszékhelyen.

Magyarország 2022-re megnégyszerezi a Fulbright program támogatását

Az ITM-ben ma rendezett sajtókonferencián (2020.02.10.) jelentette be Marc Dillard, az Egyesült Államok nagykövet-helyettese, Perényi Zsigmond, az ITM európai ügyekért felelős államtitkára, valamint Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, a magyar kormányzat erőteljes támogatásáról szóló hírt.

Három PTE-s díjazott a Magyarországi Német Önkormányzatok napján

Negyedszázada annak, hogy Magyarországon megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok. A Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, melyet idén január 11-én a pécsi Kodály Központban tartottak, elismeréseket is átadtak. A Pécsi Tudományegyetemről Heinek Ottó-díjat kapott Dr. Bechtel Helmut Herman (KPVK) és dr. Márkus Beáta (BTK). Magyarországi Németségért Arany Dísztűt vehetett át dr. Tóth Ágnes (BTK).