Megszépült az Egyetem tér

Egyetem

Befejeződött az egyetem előtti téren az elöregedett tujasor cseréje. A megújult parkot mostantól húsz örökzöld tiszafa díszíti.

Régóta megoldásra váró feladat oldódott meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére év végén. Az egyetem és a területet fenntartó önkormányzat támogatásával a Főépület előtti parkban a szökőkutat övező elöregedett tujasor helyén mostantól őshonos tiszafák sorakoznak.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata egy éve kezdeményezte a szökőkút melletti elöregedett, a tér látványát rontó hiányos tujasor megújítását az önkormányzatnál. Az egyetem vezetése is támogatta a hallgatók kezdeményezését, és arról állapodtak meg, hogy az intézmény a régi tuják helyére 20 darab 3 méter magas, kúpformára nyírt tiszafát vásárol, az önkormányzat pedig vállalta a fák cseréjét és a szökőkút melletti park rendezését. A munkálatokat karácsony előtt két nap alatt végezte el az önkormányzat által megbízott kivitelező.

Az örökzöld tiszafa Magyarországon őshonos, védett növény. Lassan növő, de rendkívül hosszú életű faj, akár ezer évig is élhet. Nagyon jól metszhető, viszonylag szárazságtűrő, és nem túl nagy igényű, így sokáig megőrizhető marad az Egyetem tér szépsége.

unideb.hu