Nyitott kapuk Nyíregyházán is

Egyetem

Nyílt napot tartott csütörtökön a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara Nyíregyházán a továbbtanulás előtt középiskolásoknak.

A rendezvényen először a középiskolások kaptak tájékoztatást a felvételi eljárásról, a kar képzési struktúrájáról, valamint az induló alapszakokról. Az ápolás és betegellátás szakról, az ápoló, mentőtiszt és szülésznő szakirányáról, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányáról, az egészségügyi szervező, illetve a szociális munka alapszakok képzési sajátosságairól a kar vezető oktatói nyújtottak felvilágosítást. Az érdeklődők megismerhették az oktatás során használt „látványos” demonstrációs eszközöket is, például a terhességi és anyasági modellt, az intubációs fantomot és a mentők rohamkocsiját.

Emellett természetesen bemutatkoztak a mesterképzések, valamint a szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés is. Ezt követően a „szülői értekezlet” elnevezésű programon a diákok szülei tudhattak meg hasznos információkat, például, hogy milyen lakhatási lehetőségekkel várják a leendő egyetemistákat, és milyen költségekre lehet számítani. A rendezvényre főként az Észak-alföldi régió középiskoláiból érkeztek érdeklődők.

unideb.hu