Az 5. helyért játszanak a női futsalosok

Egyetem Sport

A Debreceni Egyetem lányai Tolnán vívják a szezon utolsó meccsét, a férfi labdarúgó csapatok pedig itthon játszanak a hétvégén.

Sólyom Attila, a női futsalosok edzője: az alapszakaszban és a rájátszásban is alapvetően várakozáson felül teljesítettünk, bár titkon a legjobb négy közé szerettünk volna jutni. Mindkét szakaszban voltak hullámvölgyek, de inkább a jó és eredményes játékra emlékszünk. A rájátszásban egy szemernyi szerencsénk sem volt az ellenfelekkel, hiszen a négy legjobb csapatból hárommal meg kellett küzdenünk. Az Astra ellen nem volt esélyünk, de a HTE ellen bebizonyítottuk, hogy tudunk nyerni egy jóval magasabban jegyzett, válogatottakkal és klasszisokkal teletűzdelt együttes ellen. A mostani párharc első mérkőzése után megvan a sanszunk az ötödik helyre, mindent elkövetünk, hogy meg is szerezzük azt. Az esetleges hatodik hely sem jelentene csalódást, a DEAC felnőtt csapatait tekintve ez a legmagasabban jegyzett helyezés.

A Tolna-Mözsi Nonprofit Kft – DEAC találkozó május 29-én, vasárnap 17 órakor kezdődik Tolnán, a városi sportcsarnokban.

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 29., azaz utolsó előtti játéknapján a Sáfár László-vezette DEAC a még dobogós álmokat kergető Nyíradony VVTK alakulatát látja vendégül. Az egyetemisták jelenleg a 11. helyet foglalják el a táblázaton, az utolsó két összecsapás függvényében egy helyet ronthatnak vagy javíthatnak ezen. A vendégek az ötödik pozícióból várhatják a találkozót, kettő ponttal lemaradva a már dobogós Hajdúnánástól. A debrecenieknek nincs okuk panaszra, ha a múlt heti mérkőzésüket vesszük alapul. A Püspökladányban aratott 8-2-es diadal feltétlen önbizalommal töltheti el őket, a csatár Csák Zsoltot pedig főleg, miután egymaga ötöt szerezett a gólokból. A Nyíradony elleni meccs szombaton 18 órakor kezdődik a DEAC füves pályáján.

Három fordulóval a szezon zárása előtt már bajnokként lép pályára a DASE a labdarúgó megye ll északi csoportjában. Pöszmet Tibor csapata a második helyen álló Hajdúhadházi FK gárdáját fogadja vasárnap 17 órától az egyetemi sporttelepen. Alapesetben ez a mérkőzés „élet-halál harcnak” számíthatott volna, hiszen nem sokkal a végelszámolás előtt a tabella első két helyezettje csap össze egymással, ám a hadháziak múlt heti, Vámospércs elleni vereségével már biztossá vált a debreceni egyetemisták bajnoki címe. Ennek ellenére jó mérkőzésre számíthatnak, akik kilátogatnak a Dóczy József utcai pályára, hiszen a DASE felszabadultan focizhat egy jó játékerőt képviselő csapat ellen, melynek még nagyon kellenek a pontok.

A megyei másodosztályú bajnokság déli csoportjának mezőnye számára az utolsó előtti forduló következik ezen a hétvégén. A negyedik helyen tanyázó DEAC II a tizedik Nádudvari SE ellen küzd hazai pályán. A debreceniek még a dobogó harmadik fokára is feljuthatnak, ha legyőzik szombaton a Nádudvar együttesét, amely legutóbbi négy összecsapásán mindössze egy döntetlent tudott elérni, háromszor vereséget szenvedett. A két gárda őszi találkozója elmaradt. A vendégek nem jelentek meg a találkozó helyszínén, így a Debrecen kapta a győztesnek járó három pontot. Hogy sikerül-e megszerezni a szezonbeli 14. győzelmét a DEAC II-nek, az kiderül szombaton 14 órától az egyetemi sporttelepen.

unideb.hu