Elkezdődött a Pécsi Tudományegyetem interkulturális rendezvénysorozata

Egyetem

Aktuális témákat feldolgozó kerekasztal-beszélgetések, tudományos és ismeretterjesztő előadások, koncertek, zenés programok és kiállítások várják a közönséget keddtől a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Nemzetközi Tavasz (International Spring) című rendezvénysorozatán.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a május végéig online zajló rendezvénysorozaton magyar és külföldi előadók, fellépők bevonásával kínálnak interkulturális programokat a világ legkülönfélébb részén élő egyetemi polgárok számára.

Mint az esemény honlapján írják, a PTE-n közel ötezer külföldi hallgató tanul, akik több mint száz országból érkeztek Pécsre. A rendezvénysorozaton az ő kultúrájukról, országaikról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A napokban az indiai, a japán, a kínai és a koreai kultúrával ismerkedhetnek meg az érdeklődők magyar és angol nyelven, péntek délben pedig Beck Zoltán (30Y) zenész, dalszerző segítségével mutatják az egyik legnépszerűbb koreai étel, a kimcsi csige tonhalas változatának elkészítését.

Jövő héten a FILC együttes és DJ Siaga ad online koncertet, a böjti időszakról hallgathatnak meg előadást az érdeklődők, majd áprilisban Time machine – 4 évtized, 4x másfél órában címmel a 60-as, 70-es, 80-as és a 90-es évek zenei világát idézik meg négy alkalommal Beck László zenész és Ligeti György zenei producer kazettagyűjteményeiből vett válogatások segítségével.

Bár a járvány miatt az események többsége online zajlik majd, a szervezők május végére már szabadtéri meglepetéskoncertet is terveznek.

A fesztivál részletes programja az esemény InternationalSpring nevű Facebook-oldalán érhető el.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük