Hátrányos helyzetűek felzárkóztatását segíti a PTE szekszárdi kara és a Diversitas Központ együttműködése

Egyetem

A térség hátrányos helyzetű társadalmi csoportjainak felzárkóztatása érdekében kötött – egyebek mellett közös képzési programok megvalósítását is szolgáló – együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara ás a Diversitas Központ.

A PTE közleménye szerint a megállapodás eredményeként a hátrányos helyzetűek képzettsége és foglalkoztatási helyzetét a tervezett közös képzési programok és egy szakmai tanácsadással, kutatásokkal foglalkozó, és képzési feladatokat koordináló programiroda révén javítanák.

A megállapodás értelmében megkezdik a társadalom- és vidékfejlesztési szakértő szakirányú továbbképzés kidolgozását, illetve előkészítik a képzés indítását.

E két féléves képzéssel olyan szakemberek kerülhetnek ki a karról, akik társadalom- és vidékfejlesztés területén a társadalmi mobilitás és felzárkózás, valamint a helyi gazdaság fejlesztésének érdekében képesek programok és projektek komplex módon történő tervezésére, megvalósítására, elemzésére, értékelésére és fejlesztésére – olvasható a PTE közleményében.

A képzést elvégző hallgatók helyi önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási és gazdasági szereplők részére nyújthatnak szakmai segítséget, olyan társadalmi felzárkózást célzó fejlesztési programokban, amelyekben a társadalmi felzárkózás és a gazdaságfejlesztés szempontjai egyaránt érvényesülnek – jelezték a kommünikében.

(MTI)