A rezsiszámla csökkentésére szigorításokat vezet be a Pécsi Tudományegyetemen

Egyetem

A Pécsi Tudományegyetemen is szigorításokat vezet be a rezsiszámlák csökkentésére, a megszorításokat holnlapján közölte a hallgatókkal, erre lett figyelmes a Telex.

A szabályozások értelmében október 15-ig ki is kell kötni a fűtésre is alkalmas klímákat, tilos bármilyen hőfejlesztő berendezést bedugni. A minimum-hőmérséklet a termekben 20 fok, a közösségi és közlekedési helyeken pedig 18 fok lesz – olvasható ki az egyetem honlapján közzétett kancellári és rektori közös, energiamegtakarítást előirányozó utasításból.

Az épületek külső tereinek világítását és egyéb díszkivilágítást, térvilágítást, sőt a parkoló világítását is működtetni. A közösségi terek világítás működési idejét és intenzitását is visszaállítják.

A nem akadálymentes felvonókat üzemen kívül kell helyezni. Az elektromos autótöltők csak az egyetemi autópark számára használhatók. Elektromos robogókat és kerékpárokat tilos az egyetem területén tölteni.

Változik az őszi szemeszter órarendje: a szorgalmi időszak december 2-án véget ér, az őszi szünet elmarad, a vizsgaidőszak pedig 2022. december 5. és 2023. január 13. között lesz.