Megkezdődik az E-felvételi ügyintézési időszaka

Egyetem

Egyes funkciók ütemezetten válnak elérhetővé 2024. július 10-ig a felsőoktatási felvételi ügyintézési felületén, az E-felvételiben – tájékoztatta kedden az MTI-t az Oktatási Hivatal.

A jelentkezői adatok és helyek már szerkeszthetők, április közepétől pedig a hiányzó dokumentumok pótlására is lehetőség lesz, majd az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet nézni az alkalmazásban.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárásban egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A jelentkezési hely szerinti telephely is módosítható, ha az intézmény, szak, képzési szint és munkarend azonos, illetve ha egy jelentkezési helynek csak az egyik finanszírozási formáját jelölte meg a felvételiző, utólag felveheti annak másik módját is – írták.

A jelentkezés óta megszerzett, és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől lesz lehetőség. A felsőoktatási felvételi eljárásban dokumentum kizárólag elektronikusan, az E-felvételiben nyújtható be – hangsúlyozták.

A fontos információt tartalmazó üzenetek – ilyen például a hiánypótlási felszólítás – az E-felvételi “Hivatalos iratok” menüpontjába érkeznek, amelyekről a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail-postafiókokba is érkezik értesítés.

A ponthatárok és a felvételi eredmények kihirdetése 2024. július 24-én várható.

(MTI)