Az Európai Bizottság és az EBB 75 millió eurós finanszírozást biztosít a CureVac számára oltóanyag-fejlesztéshez és a gyártási kapacitás bővítéséhez

Európa

Az Európai Beruházási Bank (EBB) és az innovatív gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó CureVac biogyógyszerészeti vállalat 75 millió euró összegű hitelmegállapodást kötött. Ez az összeg a CureVac fertőző betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésére irányuló munkáját hivatott támogatni, ideértve a cég koronavírus-fertőzés elleni potenciális oltóanyagának kifejlesztését. A hitel ezen túlmenően abban is segíteni fogja a vállalatot, hogy bővítse gyártási kapacitását, és felgyorsítsa negyedik gyártóüzemének befejezését, amely a cég székhelyén, a németországi Tübingenben épül. A finanszírozás az uniós kutatási és innovációs keretprogram, a „Horizont 2020” keretében, a fertőző betegségekkel foglalkozó InnovFin finanszírozási eszköz forrásaiból fog megvalósulni. Ez a finanszírozási eszköz kiválóan példázza az Európai Bizottság és az EBB között a jelenlegi egészségügyi válsághelyzetben megvalósuló sikeres együttműködést. Az eszköz révén az EBB eddig 13 vállalatnak nyújtott összesen 316 millió euró összegű hitelt különböző fertőző betegségek – mindenekelőtt a koronavírus-fertőzés – elleni gyógymódok, oltóanyagok és diagnosztikai eljárások kifejlesztésére.

A közönség PLACCC Fesztivál Facebook oldalán, valamint a placc.hu honlapon online követheti nyomon az óránkénti élő bejelentkezéseket, egyes akciókhoz a helyszínen is csatlakozni lehet, illetve véletlenül is belefuthatnak a járókelők a városban, így az online térből fokozatosan visszatér az életünkbe az élő művészetfogyasztás is.

A Wa(l)king The City eseménysorozattal a PLACCC Fesztivál – lehetőségeihez mérten – igyekszik támogatni a hazai művészeket abban, hogy a több hónapos kényszerpihenő után a lehető leghamarabb fellépési és bevételi lehetőséghez jussanak.

A köztéren és a digitális térben egyszerre zajló eseményekre virtuális támogatói jegyek is vásárolhatók, amelyeknek bevételét újabb művészek megbízására fordítják.