Cukkini „Fasírt” Joghurtos Szósszal

Gasztro

Egészséges, könnyen elkészíthető vacsora!

Cukkini fasírt recept

2 bögre reszelt cukkini
½ bögre reszelt krumpli
1 hintésnyi liszt
1 tojás
1 citrom leve
1 evőkanál aprított póréhagyma, menta
¼ bögre aprított hagyma
1 evőkanál margarin
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Reszeld le a cukkinit, a krumplit és tedd egy szűrőbe, sózd be jó alaposan és hagyd állni legalább 30 percet.

Közben készítsd el a joghurtos szószt a cukkini fasírthoz. Keverd össze az apróra vágott lila hagymát, mentát, sót, és citromlevet a joghurttal. Ízesítsd még sóval, ha szükséges, majd tedd hűtőbe.

Ha eltelt a fél óra facsard ki zöldségeket és terítsd szét egy papír törlőre, majd facsard ki újra. Mivel a papírtörlő úgysem fogja teljesen felszárítani a zöldségeket ezért terítsd szét őket és hintsd meg a liszttel.

1 edényben verd fel a tojást, keverd össze a fűszereket, a sót, a borsot és a citrom levét, majd add hozzá a hagymát, a cukkini-krumpli mixet.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit alufóliával. Egy nagy felületű serpenyőben olvasszunk fel egy kis vajat, mikor elkezd habosodni, a cukkinis mixből tegyél rá egy kanállal, és lapítsd szét egy spatula segítségével. Süss egyszerre többet is egy serpenyőben, amíg mindkét oldala arany barna nem lesz, majd amíg sül a következő adag addig az előzőket tedd a sütőben lévő tepsibe, hogy melegen tartsd. Tálald forrón a hideg joghurtos szósszal a cukkini fasírtot.

Forrás: erezdjolmagad.hu