Mivel érdemes fogyasztani a gineket?

Gasztro

Több ezer gin koktél létezik, azonban a koktélok java részét a specifikus gin teszi egyedivé. A ginből kevert martini, számtalan másfajta italnak is az alapja, ahhoz azonban, hogy tökéletesen legyen elkészítve tűpontosan követni kell a receptet, a gin keverési leírásokat. A Martini szépsége az egyszerűségében rejlik. Van aki szerint csak keverve jó, míg mások a felrázós változatra esküsznek. Mindegy is melyik változatot választjuk, akkor is a Martini a  koktélok öregapja.

Az eredeti, minőségi ginből kevert Martiniban alapvetően száraz, borókás jegyeiben izgalmas gint találunk, lehet ez a No3 London Gin. Történelmi receptre épül a No3 London Gin, hat összetevőből áll, három gyümölcsös összetevő az olasz boróka, az édes spanyol narancs és a grapefruit héja. Fűszeres aromáiról a kardamon, és a marokkói koriandermag – ami egyszerre citromos, fűszeres és borsos- adja, az Angelica gyökér pedig a gin szárazságát biztosítja.

Hogy készül az igazi gin tonic ?

A gin és a tonik elválaszthatatlanul összeforrt egy olyan egységben, hogy nehéz ettől szervesebb ízharmóniát felfedezni egy koktélban. A gin tonic az alkoholból és szénsavas üdítőből készülő italok alfája és omegája, amit mindig citromhéj spirállal díszítenek, hogy a szemünket is lenyűgözze.

A bartenderek többnyire szárazabb formában készítik, citrommal a pohár oldalán a még finomabb élményért. Alapként a bartenderek a 2 deciliter tonik és a 4 cent gin keverési arányát veszik, persze ettől bármelyik irányban el lehet térni. Ha még finomabb koktélt szeretnénk készíteni, akkor egy jobb minőségű prémium ginnel tudjuk jobbá tenni.

Milyen ginekkel lehet különlegesebb koktélokat készíteni?

●     Bombay Sapphire Gin

A Bombay Sapphire Gin különleges receptje az 1700-as évekből származik, ez adja a gin ellenállhatatlan vonzerejét. Összetevői, összesen 10-en, többek között a boróka alap, citromhéj, koriander, kubeba bors, Orris gyökér, mandula, kasszia kéreg, angyalgyökér, és az édesgyökér.

●     Hernö Bio gin

A Hernö Bio ginnel is fenséges gin tonikot lehet készíteni. A Hernö Bio gin egy eredeti londoni száraz gin, ami virágos komplexitástól és a citrusfélék frissességétől újjászületik a ginekre jellemző borókás jelleg.

A Hernö Bio  svéd gin 8 összetevője között szerepel a magyar boróka, bolgár koriandermag, az indiai bors és madagaszkári vanília, mindegyik bio változatban. Ez a gin egy korianderes, édes citrusos páratlan ital.

●     Gordon’s gin

Az angol Gordon’s ginhez a boróka a toszkán dombokról származik, illatát a száraz és citrusos jegyek uralják, szolid fűszerességgel. Ebből a ginből friss citromléval gimletet készítenek egy kis édesítő hozzáadásával.

A Ginshop webáruházban az újdonságokra nyitottaknak ízesített gineket kínálnak, ginek többféle ízben gyümölcsös hozzávalókkal is beszerezhetők.

Összegezve

A gin tonic alapja a jó minőségű gin, amelyből már nagyon sokféle létezik, különleges összetevőkkel a világ minden tájáról. Ezekből a ginekből rengeteg féle extra koktélt lehet készíteni, de az alap a kiváló minőségű gin kell, hogy legyen. (x)