A szállítmányozás nem ismer határokat

Gazdaság

Az országokon, kontinenseken átívelő áruforgalom elképzelhetetlen lenne professzionális szolgáltatók nélkül. A szállítmányozási piac szereplői teremtik meg a kapcsolatot a gyártó, kereskedő vállalatok és a vevőik között, ami a termékek célba juttatását illeti. Teszik mindezt egyre hatékonyabban, egyre fenntarthatóbban.

Évezredes hagyománya van a szállítmányozásnak

Amióta az emberek távoli országokkal kezdtek kereskedni, szükségük volt közvetítőkre. A hajózás révén maga a szállítás könnyen megoldható volt, ennek megszervezése viszont már bonyolultabb, és hamar külön szakmává is vált. A tengerhajózás sok esetben a mai napig megbízható, és gyakran egyenesen pótolhatatlan megoldás. Amióta azonban az utóbbi évek nehézségei nyomán mind több vállalat törekszik rövidebb ellátási láncok kiépítésére, közelebbi beszállítók felkutatására, a forgalom egy része már egymáshoz közelebbi pontok között, akár kontinensen belül zajlik. És a szárazföldön értelemszerűen jórészt az utakra terelődött. A közúti szállítmányozás egyértelmű előnye, hogy testre szabható, jól nyomon követhető, ráadásul az egyetlen, ami tényleges háztól házig szolgáltatást tesz lehetővé.

Fenntarthatóság a szállítmányozásban

A gyorsaságra, a rugalmasságra és az egyedi megoldásokra való törekvés mellett ugyanakkor mind az ügyfelek, mind a szolgáltatók szempontjából egyre lényegesebb kérdés a fenntarthatóság. Az Európa 15 országában jelen lévő Raben Group üzleti szemléletében is meghatározó a „zöld” megközelítés. A cégcsoport egész Európát átszövő gyűjtőszállítmányozási hálózata révén optimális útvonalakon, magas kapacitáskihasználtsággal köt össze jelentős gazdasági régiókat. A flotta károsanyag-kibocsátása pedig nemcsak a megtett kilométerek számának csökkenésével, hanem a folyamatos korszerűsítés és az alternatív hajtású szállítójárművek használatával is mérséklődik. (x)