Ezekre figyelj, ha használt iPadet veszel

Gazdaság

Használt iPadet vásárolnál? Ez egy remek lehetőség arra, hogy kedvezőbb áron juthass hozzá az eszközhöz, viszont mint minden használtan vásárolt műszaki cikknél, itt is van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni. Íme, néhány tipp, hogyan válassz okosan, hogy a végén ne csak egy fényes, de használhatatlan táblagép landoljon a kezedben.

Ellenőrizd a modellt!

Első lépésben győződj meg róla, hogy pontosan melyik iPad modellt nézed. Az Apple évente frissíti iPadjeit, így a különböző generációk között jelentős különbségek lehetnek teljesítményben, képességekben és támogatottságban. Nézd meg az Apple weboldalán, hogy a kiszemelt használt iPad kap-e még szoftverfrissítéseket, mivel egy régebbi modell esetleg már nem támogatott és ez korlátozhatja az újabb alkalmazások futtatását.

Mérd fel az állapotát!

Amikor személyesen találkozol az eladóval, alaposan nézd meg az eszközt. Keress bármilyen nyilvánvaló kárt, mint például karcolásokat, horpadásokat vagy a képernyőn lévő repedéseket. Az apróbb karcok általában nem hatnak a működésre, de a nagyobb sérülések, különösen a képernyőn, befolyásolhatják az élményt vagy jelezhetik, hogy a hőn áhított iPad Pro esett már le.

Akkumulátor állapota

Az akkumulátor élettartama kulcsfontosságú. Az iPad akkumulátorok idővel veszítenek teljesítményükből, így ha a táblagép több éves, az akkumulátor nem lesz olyan ütős, mint új korában. Kérdezd meg az eladót, meddig bírja töltés nélkül és ha lehet, teszteld is le. Az iOS beállítások menüjében ellenőrizheted az akkumulátor állapotát, hogy lásd, szükség van-e cserére.

Próbáld ki!

Indítsd el az iPadet, próbáld ki a különböző funkciókat, futtass néhány alkalmazást, ellenőrizd a Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatot, próbáld ki a kamerát, ellenőrizd a hangszórókat, és győződj meg róla, hogy minden úgy működik, ahogy kell.

Tartozékok és garancia

Ellenőrizd, hogy az eladó biztosít-e eredeti töltőt, dobozt és bármilyen más tartozékot, amely eredetileg az iPaddel érkezett. Ezek hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy az üzlet rossz, de jó, ha minden eredeti tartozék megvan. Kérdezz rá a garanciára is – bár a használt iPadek többségéhez már nem tartozik garancia, néha szerencsés lehetsz és találhatsz egy olyat, amely még mindig garanciaidőn belül van. Sőt, ha egy használt mobil eszközökkel kereskedő cégtől veszed, könnyen lehet, hogy ők plusz garanciát kínálnak és eladás előtt ellenőrzik a táblagépet, így az állapota miatt sem kell aggódnod.

Végül, de nem utolsó sorban, hallgass a megérzéseidre. Ha valami nem stimmel, vagy az eladó siettet, lehet, hogy jobb, ha továbblépsz. Jobb előtte óvatosnak lenni, mint később megbánni a vásárlást. (x)