Bravúros szezonzárás a pécsi triatlonistáknál

Helyi hírek Sport

Az elmúlt hétvégén, Balatonbogláron rendezték meg az idei év triatlon, duatlon szezonjának záró versenyét, ahol a PSN Zrt. sportolói is rajthoz álltak – írja a psn.hu.

Kétnapos verseny formájában bonyolították le a sprinttávú (5 km futás – 20 km kerékpár – 2,5 km futás) duatlon Országos Bajnokságot és a mix váltó duatlon Országos Bajnokságot.

­­– A szombati napon kellemes időjárás mellett lehetett teljesíteni az amúgy kifejezetten nehéz pályának számító boglári duatlont, ami versenyzőinknek kifejezetten kedvező volt, hiszen a Mecsek emelkedőin készülhettünk. A verseny egyben egyetemi OB is volt, ahol szintén sok csapattal voltunk érdekeltek a PTE színeiben – nyilatkozta Tarnóczi Tamás, edző.

Utánpótláskorú sportolóink szépen helytálltak, és bíztatóan versenyeztek a hosszúra nyúlt versenyszezon ellenére. Sokaknak közülük ez volt az első teljes szezonja, és nagyon szép fejlődési ütemet mutattak.

A sprinttávú futamokon a várakozásoknak megfelelően már a dobogós helyezésekért izgulhattak a szakosztályunk tagjai. Soós Fanni második lett a felnőtt női versenyben, Szerencsés Lilivel és Adrián Dorottyával pedig csapatbajnoki címet szereztek. Ezzel a sprinttávon is PSN csapatgyőzelem született a két héttel ezelőtti rövidtáv után.

A férfiak egyéni küzdelmében nagyon izgalmas, szoros versenyben Kovács Mártonmásodik lett, ezzel teljessé téve az idei éremkollekcióját. Az ifi fiúk mezőnyében Gyöngyi Kristófelőször került az egyórás összesített időn belülre, ami jól igazolja folyamatos fejlődését. A szenior férfiak versenyében Maróti Vilmosismét győzelmet ünnepelhetett a kategóriájában, míg Tóth Szilárdharmadik helyen végzett saját korosztályában. Nógrádi Balázzsal kiegészülve megismételték a két héttel ezelőtti bajnoki győzelmet a szenior csapatok között.

– Vasárnap a mix váltó OB küzdelmeire három PSN-es felnőtt csapatot tudtunk kiállítani. Kiemelendő a lányok helytállása, mert a kisebb-nagyobb sérülések ellenére bronzérmet szereztek a Sárszegi Noémi, Kovács Márton, Hangya Adrienn és Tóth Szilárd összeállítású csapatnak. Másik két négyesünk is nagyon jól versenyzett felnőtt 5. és 9. helyet szerezve. Megnyugtató látni, hogy még így, kicsit tartalékos összeállításban is erős csapataink vannak­­ – tette hozzá a triatlonedző.

 

A forduló eredményei részletesen:

Újonc 1.

Ziener Zalán 37.

Újonc 2.

Tatai Csanád 17.

Makkos Szabolcs 42.

Gyermek

Makkos Enikő 23.

Karácsony Lilla 48.

 

Serdülő

Bódis Gréta 30.

 

Ifjúsági

Rankasz Bora 15.

Esztergomi Zsófia DNF. (defekt kerékpáron)

Sohár Anna 16.

Gyöngyi Kristóf 17.

 

Junior

Hangya Adrienn 3. MEFOB 2.

 

Felnőtt

Kovács Márton 2. MEFOB 2.

Tarnóczi Tamás 9. (Felnőtt 4.)

Csontos Armand 10. (Felnőtt 2.) MEFOB 14.

 

Soós Fanni 1. MEFOB 1.

Szerencsés Lili 2. MEFOB 5.

Adrián Dorottya 3. (Felnőtt 4.)

 

Szenior

Maróti Vilmos 1.

Nógrádi Balázs 7.

Tóth Szilárd 3.

 

Csapat bajnoki eredmények

Felnőtt női    1. Soós Fanni, Szerencsés Lili, Adrián Dorottya

Felnőtt férfi  6. Kovács Márton, Kiss Dávid, Csontos Armand

Szenior férfi 1. Maróti Vilmos, Nógrádi Balázs, Tóth Szilárd

 

MEFOB csapat eredmények PTE:

Női:

  1. Soós Fanni, Hangya Adrienn
  2. Szerencsés Lili, Zsumbera Nóra

Férfi:

  1. Kovács Márton, Csontos Armand, Swarcz Botond

 

Mix Váltó OB. eredmények:

  1. PSN Zrt. 1.csapat:Sárszegi Noémi, Kovács Márton, Hangya Adrienn, Tóth Szilárd
  2. PSN Zrt. 2. csapat: Soós Fanni, Kiss Dávid, Szerencsés Lili, Gyöngyi Kristóf
  3. PSN Zrt. 3. csapat: Rankasz Bora, Tarnóczi Tamás, Adrián Dorottya, Csontos Armand

 

Edzők: Tarnóczi Tamás, Tóth Szilárd