Felújítják a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolát

Helyi hírek

Megújul a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola, a jövő januárban kezdődő és az év őszére befejeződő beruházás mintegy 745 millió forintba kerül – tájékoztatta a városi önkormányzat közleményben az MTI-t.

Azt írták, hogy az európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező komplex energetikai korszerűsítés kiterjed a tornaterem mellett uszodát is magában foglaló épület homlokzatának, tetőszerkezetének szigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, “vandálbiztos” termofejekkel ellátott radiátorok felszerelésére, napelemes rendszer telepítésére is.

A város önerőből finanszíroz több, a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó munkát, így egy új tűzjelző rendszer kiépítését, az épület belső festését és a külső lépcső felújítását.

Az önkormányzat kiemelt célja ingatlanjai, elsősorban közintézményei energetikai korszerűsítse, amelyekkel az épületek üzemeltetése gazdaságosabbá, fenntarthatóbbá válik, hozzájárulva a klímavédelemhez, Pécs zöldvárosi törekvéseihez – olvasható a közleményben.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük