Elindult a pécsi Lámpás patak rendezésének interaktív weboldala

Helyi hírek

A Lámpás patak Pécs keleti városrészében a csapadékvizek egyik fő befogadója, amely a Pécsi vízbe torkollik. Az elmúlt években számos lakossági bejelentés érkezett a területről amiatt, hogy a patak feltöltődése olyan mértékű, hogy a csapadékvizet biztonsággal már nem képes elszállítani. Komplex honlapot indítottak a  hatékony tájékoztatásért – tette közzé közösségi oldalán Péterffy Attila, a város polgármestere.

A 2019 végén indult, féléves kivitelezéssel járó, összesen csaknem 148 millió forintos projekt célja, hogy megvalósításával a Lámpás patak környezetében évtizedek óta fennálló csapadékvíz-elvezetési problémát megoldja.

A városrészeken átívelő mederrendezés több száz magánháztartás életére lesz hatással, ezért kiemelten fontos a lakossági kommunikáció.

A gördülékeny információáramlás érdekében egy komplex tájékoztató weboldal készült. A lampaspatakpecs.hu címen elérhető weboldalon a látogatók az információkat egyetlen, hosszú oldalon érhetik el.

Ennek menürendszere voltaképpen gyors navigációt biztosít, a honlap gerincét adó hosszú oldalon elhelyezett blokkokra lehet vele ugrani, ahol minden egyes blokk más-más információért felelős.

A honlap nemcsak a beruházás részleteit, így a munkálatok ütemezését, előrehaladását, nyomvonalát és híreit ismerteti, hanem arra is lehetőséget ad, hogy az érintettek kérdéseiket, észrevételeiket, javaslataikat is megfogalmazzák, ezzel elősegítve a projekt sikerét.

Számítanak az érintettek véleményére

A kivitelezés kezdetét követő időszakban, vagyis ezekben a hetekben, az érintettek online kérdőívet tölthetnek ki. Ebben a beruházással kapcsolatos várakozásaikat és a patakmeder elhanyagoltsága miatt felmerült eddigi problémáikat oszthatják meg. A cél a lakossági problémák megismerése, a beérkező igények, javaslatok, panaszok felmérése és rugalmas kezelése.

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Pécs keleti részén

Ez az oldal lehetővé teszi az aktív, kétoldalú kommunikációt a lakossággal, kérdőívek, hírlevelek, információk, eredmények közzétételével és a kapcsolatfelvételi lehetőségek ismertetésével.

A honlapon egy kisfilmet is publikáltak, amely összefoglalja, hogy mi történik a fejlesztés során. Ebből néhány perc alatt bárki kényelmesen megismerheti a fejlesztési indokát, pontos helyszínét, feladatait, ütemezését, tervezett munkamenetét és jelentőségét.