Korábbi italbolt helyén nyílt Közbiztonsági Centrum Pécsen

Helyi hírek

Tavaly tavasszal elfogadott közbiztonsági cselekvési terv része volt egy közbiztonsági centrum kialakítása. A beruházásnak köszönhezően három darab, irodával, raktárral, konyhával, és mosdókkal ellátott irodakomplexum jött létre – írja közleményében Pécs polgármestere, Péterffy Attila.

Mivel a statisztikák alapján Pécs keleti városrészében a legtöbb a bűnügy, ezért az integrált központot Meszesen alakították ki. Ennek célja az, hogy a rendvédelmi szervek jelenléte összehangolt és folyamatos legyen a környéken, mert ezzel javulhat a közbiztonság a városrészben.

Fontos küldetése a centrumnak, hogy a környéken élők helyben tudják jelezni panaszaikat a rendvédelmi szerveknek, így azok gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni. Azt várom a központ működésétől, hogy még élhetőbbé válik a városrész.

A közel 130 négyzetméteres helyiségében egy teljesen új irodakomplexum jött létre, melyben kapott helyet a rendőrség körzeti megbízotti irodája, a közterület-felügyelet helyisége és a városrészi polgárőr egyesület bázisa.

A beruházásnak köszönhezően három darab, irodával, raktárral, konyhával, és mosdókkal ellátott irodakomplexum szolgálja a jó ügyet.

 

Fotó: pecsma.hu