Jogerősen 4 év fegyházra ítélték a közterületen önkielégítést végző, kórházi tolvajt

Helyi hírek

A vádlott és védője által a büntetés enyhítése végett bejelentett fellebbezés folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a napokban megtartott tanácsülésen meghozott végzésével a Pécsi Járásbíróság 2020. október 1. napján kelt ítéletét helybenhagyta.

A jogerős ítélet N. G. vádlottat bűnösnek mondta ki szeméremsértés vétségében, védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettében és szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és belegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségében, melyek miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt a bíróság 4 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett arról, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a letartóztatása előtt hajlaktalan életmódot folytató vádlott férfi 2019. augusztus 3. napján 08 óra 46 perc és 8 óra 48 perc közötti időben egy pécsi üzletház bejáratánál, az egyik üzlet kirakatában meglátott egy hirdetést, melyen három női alak volt, akik a vádlottnak megtetszettek, ezért a bejárattól jobbra a sarokban nemi szervét elővette és önkielégítést végzett.

A vádlottat 2019. június 29. napján az éjszakai órákban egy pécsi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították ellátás céljából. A vádlottat egy kis időre egyedül hagyták a vizsgálóban, aki ezt kihasználva az asztalon elhelyezett, 22.500 forint értékű ESZIG kártyaleolvasó eszközt magához vette, azt eltulajdonította.

A vádlott a vizsgálatot követően egy kórterembe került K. I. sértettel. A vádlott kihasználta, hogy a sértett alszik, és 2019. június 30. napján 03 óra 30 perc körüli időben a sértett ágya melletti szekrényben elhelyezett, 25.000 forint értékű mobiltelefont, 5.000 forint értékű SIM kártyát és 6.000 forint értékű vércukorszintmérő-készüléket eltulajdonította.

Ezt követően a vádlott jogosulatlanul bement a kórházi osztály gyógyszeres szobájába, és onnan 2 db, összesen 4.600 forint értékű inzulinadagolót tulajdonított el.

Az eltulajdonított dolgokat a helyszínen intézkedő járőrök a vádlottól visszavették.

A vádlott a fenti cselekményekkel a kórháznak 27.100 forint, míg K. I. sértettnek 36.000 forint kárt okozott, amelyek a helyszínen történt visszavétellel megtérültek.

Az ítélet jogerős.