Tizennégy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Helyi hírek

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a Pécsi Ítélőtábla súlyosította az elsőfokon kiszabott büntetést annak a férfinak a büntetőügyében, aki 2019. októberében egy közös italozást követően féltékenységből megölte barátját.

A 60 éves férfi lakóhelyén, egy Tolna megyei községben 2019. október 17-én a délelőtti óráktól azzal a barátjával kezdett italozni, akihez korábbi barátnője utóbb költözött. A különböző vendéglátó egységek felkeresését követően késő délután a vádlott otthonába érkeztek, ahol az italozást folytatták. Ennek során a vádlott, ittas állapotban, barátnője elvesztése miatt érzett dühében egy baltával a barátjára támadt, a balta fokával, illetve ököllel több nagy erejű ütést mért a fejére és az arcába, majd az eszméletét vesztő és földre kerülő sértett mellkasára ránehezedve folytatta a bántalmazást. Az áldozat sérüléseibe rövid időn belül belehalt. A vádlott a holttestet az ingatlanán található pincében elrejtette.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 11 év szabadságvesztésre ítélte. A ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt fellebbezett, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A fellebbviteli főügyészség másodfokú indítványa arra irányult, hogy a bíróság a bűncselekményt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének minősítse, és a vádlottat hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetéssel sújtsa.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben mai napon tartott nyilvános ülésen – az ügyészi indítvánnyal egyezően – az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, és a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év szabadságvesztésre ítélte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük