Mészárost gazdagító hajdúszoboszlói szállodáknál is akciózott a Momentum

Helyi hírek

A Mészáros Lőrinc féle Hunguest Hotels lánc az elsők között van, amelyek kinyitnak most hétvégén. Mészáros az elmúlt években gyakorlatilag leuralta a turisztikai szektort, köszönhetően a közpénz-milliárdoknak. Ezen a járvány sem változtatott, hiszen cégének 14 hotelje kapott felújítási támogatást, összesen 17,7 milliárd forint értékben – írja közleményében a Momentum.

A párt aktivistái tegnap este meglátogattak több Hunguest Hotels szállodát és azokat “Ez egy közpénzzel kitömött Orbán-hotel! Bojkottáld!” plakátokkal látták el.

A kormány a koronavírus-járvány alatt szándékosan hagyta bedőlni a teljes turisztikai és szórakoztatóipari szektort, ezért nem nyújtott valódi segítséget sem a munkavállalóknak, sem a hoteleknek, vendéglátóipari egységenek – miközben Mészáros hoteljei közpénzből épültek és különtámogatást is kaptak. Egyértelmű a cél: így akarják felvásárolni a hoteleket és leuralni a teljes szektort, hogy ne is lehessen olyan szállodában megszállni Magyarországon, amely áttételesen nem Orbán Viktoré.

Ezért a Momentum bojkottra hívja az embereket! Ne Mészárost és Orbánt gazdagítsuk, hanem olyan tisztességes magyar turisztikai és vendéglátóipari vállalkozókat támogassunk, akik a járvány idején szinte semmilyen segítséget nem kaptak. Segítsük együtt az újranyitást, segítsük a tisztességes magyar vendéglátósokat és szállásadókat

– olvasható a párt közleményében.

Hajdúszoboszlón a Hotel Aqua-Sol és a Hotel Apollo kapott plakátot.

A bojkottra Fekete-Győr András Facebook-videóban szólította fel az embereket, miközben ő is kiragasztott egy plakátot egy budapesti hotelre.