Itt tartunk – Kiapadt a kút a létavértesi tanyán, a lakót és az állatokat is menteni kellett

Helyi hírek
Egy idős hölgynél a tanyáján kiapadt a kút, erről kapott jelzést a Létavértesi Polgárőr Egyesület  július 22- én a délután. Mivel az idős hölgy még 3 tehenet és más haszonállatokat is nevel, így a jelzést követően a polgárősök elindultak 20 liter ivóvíz-gyorssegélyel a területre, de útközben ők is többször csapdába estek.

A polgárőrök beszámolója: a kiérkezés nem ment zökkenő mentesen, az út viszonyok miatt 3-szor is a homok fogságába estek csak erőgép tudta kiszabadítani az autót.

Kiérkezve a hölgy nagyon örült nekünk átadtuk az ívóvizet és meggyőződtünk róla hogy valóban kiszáradt a kutja. Hosszas beszélgetés után megnyugtattuk hogy erre a problémájára találunk valami átmeneti megoldást ugyanis a tanyára víz és villany sincs bevezetve csak egy ásott kút van.

Késedelmet nem tűrő időn belül a polgármesteri hivatal gondoskodott róla hogy egy 1000-literes tartály ivóvízzel kijusson a tanyára így az állatok és az idős hölgynek is megoldódott átmenetileg a ívóvíz hiánya.

Ez egy újabb leckét adott és ezúton kérek mindenkit, aki tanya közelében jár hogy ne restellje megkérdezni az ott élőktől hogy jólvannak e és hogy van e mindenük, sajnos ez a szárazság kizökkent mindannyiunkát a megszokott életünkből.