Tápén tájol hétfőn a kamarai reklámklub

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

A CSMKIK Kommunikációs- és Reklámklub áprilisi “foglalkozását” hétfőn délután Tápén tartják, amikor egy kuriózumnak számító magángyűjtemény féltett kincseit tekinthetik meg az érdeklődők. A megőrzött érték méltán képezi a szegedi városmarketing alapját.

A múzeumok, hasonlóan más kulturális helyszínekhez és intézményekhez, fontos szerepet játszanak a turizmusban. Az utazási célpontválasztásánál egyre hangsúlyosabb a kulturális motiváció. Szeged városának gazdag kínálata mellett az egykori Tápé község is önálló kulturális palettával és identitással rendelkezik.

Az ott élők rendezvényeikkel máig is őrzik hagyományokat. Ifj. Lele József magángyűjteménye is hűen tükrözi vissza a népélet tárgyi emlékeit, amelyen belül kiemelt jelentőséggel bír a Tisza mentiség – a vízhez köthető kismesterségek – gazdasági jelentősége.

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs- és Reklámklubja a „Franciák Szegeden” gazdaságtörténeti kalandozásai és a Szent-Györgyi Albert Agórás „Szeged fő utcája a Tisza” programjai után – a helyi gazdaság alapját adó történeti és természeti örökség sorozatát követően -, népi értékeinkkel is meg kívánja ismertetni a vállalkozókat és a téma iránt érdeklődő lokálpatriótákat.

– Teszi mindezt annak reményében, hogy a kamara 2030-as gazdasági jövőképének program turizmus fejezete a kulturális turizmus motivációval tovább erősödjék – mondja Volford László, a reklámklub vezetője.

A cím, ahol a klub tájol: Szeged-Tápé, Vártó utca 4., időpont: 2023. április 24. 17 óra.