Szeged, meleg, nyár, kánikula, hőség, hőségriasztás, strand, fürdő, időjárás, munkások

Több mint 11 ezer helyi fiatalt segítettek munkához jutni Baranyában

Helyi hírek

Több mint 11 ezer, tanulmányokat nem folytató és nem is dolgozó helyi fiatalt segítettek álláshoz jutni Baranyában egy csaknem 11,7 milliárd forintos pályázat eredményeként – közölte a Baranya Vármegyei Kormányhivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az Ifjúsági Garancia elnevezésű európai uniós program célja, hogy a 25 év alatti fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban, és mielőbb személyre szabott, szakszerű segítséget kapjanak munkaerőpiaci helyzetük javításához.

A támogatások nagy része – több mint 83 százaléka – bér jellegű volt, de képzésekkel, vállalkozóvá válási, lakhatási és útiköltség-támogatással is segítették azokat, akik bekapcsolódtak a programba.

A szakemberek folyamatosan nyomon követték, hogy a programból való kilépés után hányan állnak foglalkoztatásban, azaz hány fiatalnak jelentett a projekt tartós segítséget. Baranyában ezt hat hónappal később az eredeti célkitűzést jóval meghaladó számban, 6133 esetben tapasztalták.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) 11,67 milliárd forintos támogatásával zajló projekt eredetileg 9725 fiatal támogatását tűzte ki célul, de a szeptemberi adatok szerint végül ennél jóval többnek, 11 228-nak tudtak segíteni – idézték Horváth Zoltán főispánt a közleményben.

Kitértek arra, hogy bár ez a projekt december 31-én lezárul, a tervek szerint még az idén elindul egy újabb, hasonló célkitűzéseket megfogalmazó munkaerőpiaci program.

(MTI)