Önkénteseket keres a Vöröskereszt Debrecenben

Helyi hírek

Önkéntesnek lenni jó, különösen jó csapatban. Kérjük, csatlakozzon a Vöröskereszt debreceni csapatához a Karácsonyi szeretetakció gyűjtésein – olvasható a szervezet felhívásában.

Minden adomány, egy csomag része lesz, amelyet rászoruló családok, egyedülálló, beteg emberek kapnak meg karácsonykor – ezzel invitálnak csapatukba a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei és munkatársai. Karácsony előtt 12 gyűjtőpontra költöznek ki idén, hogy minél több súlyos hátrányokkal küzdő ember jusson csomaghoz az ünnepek közeledtével.

Céljuk, hogy minél több lét peremére került családon, idős, beteg, egyedülálló emberen segítsenek az ünnep előtt – ezzel a vállalással a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete minden alkalmat megragad a gyűjtésre. Sok éve jellemző, hogy többször annyian jelentkeznek segélycsomagra, mint amennyi adomány érkezik. A terület munkatársai ezért 4-szer annyi helyszínre szerveznek gyűjtést 2023-ban, mint egy évvel korábban. A maroknyi csapatnak kérnie kell önkéntesek csatlakozását, hogy az akciók sikeresek legyenek.

Gyűjtsünk vidáman! 

„Most Önre van szükség! Az adventi időszakban összesen 12 helyszínen 4 akcióban gyűjtünk a Magyar Vöröskereszt Debrecen területén élő hátrányos helyzetű embereknek elsősorban tartós élelmiszert, édességeket, tisztító, tisztálkodási szereket és a karácsony hangulatát idéző tárgyakat. Kérjük, legyen a Vöröskereszt önkéntese, az ünnep előtt! Minden egyes segítőkéz számít!” – invitálja a segítő szándékú embereket a gyűjtésre a szervezet.

Önkéntesnek lenni jó, különösen jó csapatban. A gyűjtés lehet impulzív, vidám és persze akadnak nehéz helyzetek, amelyeket felülmúl és feledtet a sok szeretettel teli pillanat, a csapat és természetesen az,  amikor átadjuk az adományokat. Minden adomány, egy csomag része lesz, amelyet rászoruló családok, egyedülálló, beteg emberek kapnak meg karácsonykor – foglalják össze élményeiket a vöröskeresztesek Debrecen területén.

A jelentkezőket telefonon az 52/414-321-as számon vagy a debrecen@voroskereszt.hu e-mailcímen vagy személyesen várják a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezet irodájában (4025 Debrecen, Simonffy u. 44.) a szervezet munkatársai. 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének mind a 7 területén gyűjtenek önkénteseink és munkatársaink. Ha másik területen szeretne önkénteskedni, keresse a területi irodát. Az elérhetőségek honlapunkon megtalálhatóak (http://voroskereszthajdu.hu/rolunk.php?id=2).