Szeged, városháza, Európai Unió, EU, zászló

Szeged grandiózus élő koncerttel ünnepli a húszéves európai uniós csatlakozást

Helyi hírek

A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus közös, ingyenes, élő szabadtéri koncertjével ünnepelik Szegeden az Európai Unióhoz való csatlakozás húszéves évfordulóját 2024. május 1-jén.

A Széchenyi téri városi ünnepségen Beethoven IX. szimfóniáját hallgathatja meg a közönség az Örömódával, amely az európai egység himnusza. A Szegedi Szimfonikusok 57 fős zenekarral, a Vaszy Viktor Kórus 80 fős énekkarral érkezik. A szólisták Pasztircsák Polina (szoprán), Láng Dorottya (alt), Bartos Barna (tenor) és Cser Krisztián (basszus) lesznek. A különleges ünnepi műsor látványos tűzijátékkal ér véget.

Szeged, amely az 1879-es nagy árvizet követően Európa nagyvárosainak támogatásával épült újjá, a mai napig hálás a segítségért, és büszke a közös európai értékekre. A Tisza-parti város az elmúlt húsz évben páratlan fejlődésen ment keresztül Magyarország uniós tagságának köszönhetően. Saját és uniós forrásból újult meg a város oktatási és egészségügyi rendszere. Európa támogatásával korszerűsítették a közösségi közlekedést, parkokat és zöldterületeket.

Bőven van tehát ok az ünneplésre, melyre szeretettel várnak mindenkit.

“Ünnepeljük együtt Magyarország húszéves európai uniós csatlakozását és a szabad, szolidáris, európai Szegedet!” – áll Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által küldött közlemény végén.

(Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala)

Fotó: Frank Yvette