Autótöltővel és étteremmel bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft.

Helyi hírek

Mintegy 650 millió forint összköltségvetésű beruházással automata üzemanyagtöltő-állomással, elektromosautó-töltővel és egy étteremmel is bővítette szolgáltatásait a bajai ásványi alapanyagokat gyártó Bácska-Logistik Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pluszban (Ginop+) nyert 306,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást kiegészítve önerőből fejlesztette bajai telephelyét.

A beruházással a már meglévő, négy kútfejes üzemanyagtöltő-állomás bővítéseként és fejlesztéseként épült meg az új töltőállomás, mely kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi lehetővé.

A vállalkozás szolgáltatásait is bővítette egy több mint 150 ember befogadására alkalmas étteremmel, amelyhez egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, gyermekeknek játszótér és egy elektromos töltőállomás is tartozik.

A teljes beruházás megvalósulásának köszönhetően 18 új munkahelyet tudtak teremteni.

A társaság a Jánoshalmi úton lévő telephelyét korábban 2,5 hektár területtel bővítette, itt kapott helyet – pályázaton kívüli fejlesztéssel – egy 1200 négyzetméteres fémmegmunkáló üzem.

A Bácska-Logistik Kft. 2010 óta foglalkozik kavicsbányászattal és beton, valamint aszfaltgyári alapanyagok gyártásával, szállításával és értékesítésével. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványi alapanyag ellőállító cégeként, saját alapanyagokból gyártják a késztermékeket. A Bácska Stone brand név alatt gyártott betontermékeik forgalmazását 2021 júniusában kezdték meg.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint százhúsz munkavállalót foglalkoztató bajai Bácska-Logistik Kft. – kizárólag belföldi értékesítésből származó – nettó árbevétele 2022-ben mintegy 5,72 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi, mintegy 4,75 milliárd forinthoz képest. A vállalkozás 2022-ben 451 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 311 millió forint profitot szerzett.

(MTI)