A magyar dráma napja – Nyílt próba a debreceni Csokonai Színházban

Kultúra

Beszélgetéssel egybekötött nyílt próbát hirdet a magyar dráma napján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház: vasárnap 10 és 12 óra között az évad első bemutatója, az Istent a falra festeni című kocsmadráma születésének tanúi lehetnek az érdeklődők a Víg Kamaraszínházban – közölte a színház sajtóreferense az MTI-vel.

Vajland Judit elmondta: a Tar Sándor-i ihletésű, fanyar humorú, ugyanakkor a sehová tartás keserűségét idéző darab alkotói folyamataiba az író-rendező Mészáros Tibor és a színészek – mások mellett Ráckevei Anna, Bakota Árpád, Vranyecz Artúr és Varga Klári – segítségével pillanthatnak be.

A színfalak mögé is bepillanthatnak a Csokonai Színházban a magyar dráma napján. Az érdeklődő nézők részt vehetnek egy értelmezési játékban, hogy kiderítsék: mit mond egy szöveg annak, aki olvassa és annak, aki színpadra állítja.

Arra is választ kaphatnak a kulisszák mögé bepillantók, hogyan láttat és fedeztet fel egy rendező a szövegkönyvben újabb és újabb értelmezéseket a színészeivel, akik egyébként a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszolnak.