Bertók Gábor a pécsi Janus Pannonius Múzeum kinevezett igazgatója

Kultúra

A szaktárca jóváhagyta a pécsi közgyűlés korábbi döntését, így januártól öt éven át Bertók Gábor vezetheti a pécsi központú, megyei közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeumot (JPM) – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-t.

A helyhatóság közleményében emlékeztettek arra, hogy a közgyűjtemény korábbi igazgatójának, Csornay Boldizsárnak a megbízatása idén januárban járt le, utódját több vezetői pályázaton kereste az önkormányzat.

Egy tavaly szeptemberi kiírás eljárástechnikai problémák miatt eredménytelenül zárult, az idén februárban kiírt pályázat eredményét megvétózta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a harmadik pályázat eredményes lezárásáról pedig a novemberi városi közgyűlés döntött, amelyen Bertók Gábort, az intézmény régész-főmuzeológusát, jelenlegi megbízott igazgatóját nevezték ki.

Az önkormányzat pénteki tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter a napokban értesítette Pécs polgármesterét arról, hogy egyetért az önkormányzat novemberben meghozott döntésével, így Bertók Gábor januártól az intézmény kinevezett igazgatójaként dolgozik.

 

MTI