Riki Church Junkies

Elhunyt Riki Church, a Junkies egykori basszusgitárosa

Bulvár Kultúra

2023. február 24-én 53 éves korában elhunyt Riki Church (polgári nevén Biritz Tibor), a Junkies korábbi tagja, az 1993-ban alakult punkzenekar volt basszusgitárosa – közölte a szomorú hírt az együttes a Facebook-oldalán.

Riki halálának okát nem közölték, azt írták, az elmúlt napokban még tudtak beszélni vele, együtt reménykedtek, hogy végül jóra fordul minden, de sajnos nem így történt.

Drága Riki!
Próbáljuk megérteni, hogy nem vagy többé. Üresség és végtelen szomorúság marad utánad. Még tudtunk veled beszélni az elmúlt napokban, együtt reménykedtünk, hogy végül jóra fordul minden. Sajnos nem így történt. Életünk hatalmas darabját viszed magaddal.
Nyugodj békében!

– búcsúzott ikonikus tagjától a zenekar.

A Junkies két és fél évvel ezelőtt jelentette be, hogy 26 évnyi közös munka után Riki Church nélkül folytatják karrierjüket. Addig a pontig Barbaró Attila mellett Riki Church volt az egyetlen, aki a banda addigi összes lemezén szerepelt – Szekeres András a második albumnál, az együttes eredeti frontembere, Csordás Tibi után csatlakozott a csapathoz, Keresztes Viktor pedig a sokadik dobosnak számító Schvéger Zoltánt váltotta. Az ikonikus basszeros távozásával már csak Barbaró Attila maradt a zenekarban a Rock ‘n Roll album óta zúzó, ebben az értelemben alapítónak számító tagok közül – összegzett korábban az Onstage.hu.