Országos Színházi Találkozó Debrecenben

Véget ért az Országos Színházi Találkozó Debrecenben

Kultúra

A Weöres Sándor Színház Kivilágos kivirradtig című pénteki előadásával véget ért az Országos Színházi Találkozó Debrecenben.

Május 17-e és június 16-a között az ország kőszínházainak 21 produkcióját láthatta a régió közönsége. Mind műfajilag, mind formanyelvi megoldásait tekintve széles kínálattal várta a nézőket a Csokonai Fórum két előadóterme és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad.

Olyan klasszikus darabokkal találkozhattak a színházrajongók, mint a székesfehérváriak Julius Caesarja, vagy a Győri Nemzeti Színház Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című életrajzi darabja. De olyan nemrég bemutatott kortárs feldolgozások is szerepeltek a seregszemlén, mint a budapesti Radnóti Színház Kályha Katija vagy a Nemzeti Színház Woyzecke. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása, az Idétlen időkig című musical egészségügyi okok miatt elmaradt, a szervezők azt előadást sajnos nem tudták újra leegyeztetni, így 21 kőszínház vendégeskedett Debrecenben, előadásaikat csaknem 5000 néző látta. A legnagyobb közönségsikert a Miskolci Nemzeti Színház Feketeszárú cseresznye című produkciója aratta, melyet álló vastapssal jutalmaztak a nézők.