Puskás musical Debrecenben

Debrecenbe érkezik Magyarország két “gigamusicalje”, a Puskás és a Kőszívű

Kultúra

Magyarország két gigamusicalje Debrecenbe érkezik – közölték a szervezők. Március 14-én este 7-kor a Puskás, a musical, március 15-én ugyanebben az időpontban a Kőszívű – A Baradlay-legenda kerül színre a debreceni Főnix Arénában. A jegyek már megvásárolhatóak a produkciók honlapjain keresztül (puskasmusical.hu és koszivumusical.hu), január 15-ig 30% elővételi kedvezménnyel.

A MusicalNeked Produkcióhoz régóta rengeteg kérés érkezett arról, hogy a Puskás, a musical Debrecenben is legyen átható, miután Budapesten, Szegeden, Győrben és Szarvason eddig közel kilencvenezer néző előtt aratott nyolcvannál is több előadáson álló tapsos sikert! 

A Puskás, a musical a világ legismertebb magyar embere, Puskás Ferenc és a legendás Aranycsapat történetét dolgozza fel, 1937 és 1960 között. A musical egy történelmi utazás, mely a legfontosabb magyar értékeket mutatja meg: barátságról, szerelemről, csapatszellemről és csibészségről mesél. A két részes, mintegy három órás előadásban 23 dal hangzik el, 100 szereplő lép színpadra, artistaprodukció, színpadi reptetés, különleges látványvilág és csak Debrecenbe készülő különlegességek teszik grandiózussá azt. A főbb szerepekben Veréb Tamást, Gubik Petrát, Szabó P. Szilvesztert, Fehér Tibort, Ember Márkot, Náray Erikát, Cseke Pétert, Szerednyey Bélát, Nagy Sándort, Kovács Gyopárt és Harsányi Leventét láthatják, a darab író rendezője a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Szente Vajk. 

A Kőszívű – A Baradlay-legenda író-rendezője szintén Szente Vajk. Jókai Mór klasszikus regényének, A kőszívű ember fiainak zenés színházi adaptációját eddig mintegy 40.000 néző látta Budapesten és Kecskeméten. Különleges látványvilág, artistaprodukció, hóesés és tűzvész kíséri a színpadon a három Baradlay fivér és édesanyjuk történetét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc viharában. A bajtársiasság, a barátság, a hazaszeretet és a szerelem legszebb magyar története egy háromórás előadásban, fülbemászó slágerekkel. A főbb szerepekben Feke Pál, Veréb Tamás, Gubik Petra, Ember Márk, Fehér Tibor, Náray Erika, Szerednyey Béla, Märcz Fruzsina lép színpadra, míg filmfelvételről – a „kőszívű ember” szerepében – Mécs Károly alakítása is része az előadásnak. 

Az előadások előtt és után kulisszajárásokon is részt lehet venni, illetve hivatalos dedikálás is lesz az előadások után. Akik előre szeretnének hangolódni az előadásokra, azok online formában megtekinthetik őket 2024. január 1-én éjfélig, az ehhez szükséges kódok az előadások honlapjain keresztül megvásárolhatóak. 

Iskolai, intézményi és céges csoportok számára árengedményeket kínál a MusicalNeked Produkció, a kedvezményekről az info@musicalneked.hu címen keresztül lehet érdeklődni. Családok és 65 év felettiek számára kedvezményes jegyek is elérhetők – a jegytérképen keressék a négyfős családi jegyeket és a “Koros rajongók” szektorát! Január 15-ig minden jegyet 30% elővásárlási kedvezménnyel vásárolhatnak meg.