Szijjártó Megafonosokkal

Szijjártó megfeszített internetes harcot kért a Fidesz propagandáját “felerősítő” megafonosoktól

Ország

“Ha nem jön össze a jobboldali fordulat az EP-választáson, jön az atomháború” – mondta a magát kormányát jobboldalinak gondoló külgazdasági és külügyminiszter a mintegy ezer (!) főt számláló Megafon csapata előtt hétfőn.

A 444.hu beszámolója szerint Szijjártó Péter elmondta, azért kell internetes harcosokat képezni, hogy a valódi harctéri harcosainknak ne kelljen fellépniük. Magyarország külügyminisztere szerint ez a való világ. +Az a helyzet, hogy az ma egy szuverenitási kérdés, hogy mi továbbra is a béke mellett állunk ki.”

A portál megjegyzi, a Megafon “influenszerei” a kegyelmi botrány kirobbanása után, március 21. és április 19. között összesen 199 millió forintot költöttek el a Facebookon 348 darab posztra. Ezzel már majdnem elérték a választások előtti fordulatszámot, amikor az utolsó négy hétben 266 millió forintot hirdettek el.

Szijjártó azt jelölte meg az influenszereknek feladatként, hogy “védjék meg a szuverenitást és a magyar demokráciát”. Szerinte a következő időszakban jelentősen növekedni fog a háborús nyomás. Ennek pedig az az oka, hogy akik “elképesztő károkat” okoztak Európában a szankciós politikával, most azzal akarják megúszni a felelősségre vonást, hogy “nukleáris háborúról meg világháborúról fantáziálnak”.