Fegyházra ítélte a Pécsi Törvényszék a Molotov-koktéllal leckéztető férfiakat

A Pécsi Törvényszék a 2023. november 27-én megtartott nyilvános tárgyaláson kihirdetett ítéletével különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, rongálás bűntette és két rendbeli rongálás vétsége miatt O. M. elsőrendű vádlottat hét év hat hónap, O. J. másodrendű vádlottat pedig öt év hat hónap fegyházra ítélte. Megállapította, hogy a […]

Egy pécsi férfi néhány hét alatt nyolc belvárosi üzletbe és vendéglátó egységbe is betört

Nem tudott leállni a betörésekkel egy 57 éves pécsi férfi. Néhány hét alatt nyolc belvárosi üzletbe és vendéglátó egységbe is betört. A rendőrök végül pontot tettek az ügy végére, és szabadulása után két héttel ismét a börtön vendégszeretetét élvezhette a tolvaj.

Bíróság, kalapács

Két év hat hónap börtönre ítélték a pécsi vasútállomáson újévkor késelő férfit

A Pécsi Törvényszék a 2023. november 8-án megtartott nyilvános tárgyaláson kihirdetett ítéletével B. Á. elsőrendű vádlott férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év hat hónap börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A bűncselekmény elkövetéséhez használt kést elkobozta, és kötelezte az elsőrendű vádlottat a mintegy félmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Bíróság, kalapács

Segítség nélkül hagyták az általuk okozott baleset utasait, vádat emeltek ellenük

A Pécsi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett miatt emelt vádat két férfival szemben, akik miután közlekedési balesetet okoztak, nem nyújtottak segítséget a sérülteknek.